Johan Portier (LeasePlan): “Binnenkort een derde white label”

Johan Portier 2-web

Het was een goed bewaard geheim: Johan Portier hoorde zelf pas twee weken geleden dat hij de nieuwe Managing Director van LeasePlan Belgium werd. De dag na de bekendmaking hebben we hem aan de lijn.

U moet grote schoenen vullen, namelijk die van Michel Van den Broeck …

Johan Portier : LeasePlan Belgium heeft een uitstekend 2015 achter de rug. Michel van den Broeck laat een bedrijf in zeer goede gezondheid achter. Nu is het aan mij om dat succes te bestendigen en verder uit te bouwen.

Wat zijn de strategische hoofdlijnen voor 2016?

JP : De eerste twee private lease acties (met Opel en Toyota) waren zo succesvol dat wij dit verder willen uitbouwen. De markt van de KMO’s zal ook een belangrijk deel van onze strategie worden, wat natuurlijk niet betekent dat we de grote vloten zullen vergeten. We hebben onze KMO-aanpak reeds versterkt door Excelease te kopen en de Toyota Business en Lexus Business Lease “white labels”. Ik kan u nu reeds zeggen dat we daar in de komende weken een derde constructeur aan gaan toevoegen. Maar die naam kan ik u nu nog niet geven …

Mogen we nog andere nieuwigheden verwachten in 2016?

JP : We gaan niet op onze lauweren rusten. Zo hebben wij een pilootproject rond mobiliteit gelanceerd met multimodale oplossingen. En dit jaar gaan we ook onze telematica-oplossing lanceren. En voor het einde van het jaar willen we ons car sharing-project lanceren (SwopCar). Dit bestaat reeds op andere Europese markten. Met alles wat we willen doen, wordt het een kwestie van “managen”… En tussen al die nieuwigheden willen we ook luisteren naar onze klanten om samen met hen te groeien

Is de nieuwe commercieel directeur reeds gekend?

JP : Nee! We kunnen niet zomaar commerciële directeurs uit onze hoge hoed toveren. We starten momenteel de aanwervingsprocedure op, zowel intern als extern. We zoeken in de eerste plaats een persoonlijkheid die past binnen de cultuur van LeasePlan en onze klanten.

 

Tags: Fleet