Franse groep Bymycar Group neemt verschillende Belgische Mercedes-Benz concessies over

Pic : Mercedes-Benz Wavre

Het moederbedrijf van Bymycar, Cosmobilis, zet zijn internationalisering voort met de overname van twee Mercedes-Benz dealerbedrijven in België. Welke twee?

De Franse groep Cosmobilis (Bymycar) betreedt de Belgische markt met de overname van twee Mercedes-Benz vestigingen: één in Brussel (Mercedes-Benz Europa), de andere in Waver. Mercedes-Benz België heeft daardoor geen vestigingen meer, na de verkoop van de Antwerpse vestigingen aan Hedin, Waterloo en Drogenbos aan Saga (RMC) en Mechelen en Wemmel aan de GMS Group, onlangs uitgeroepen tot FLEET Dealer of the Year 2023.

Deze twee Mercedes-Benz vestigingen waren goed voor zo’n 3.000 verkochte nieuwe auto’s in 2022.

Deze overname betekent twee primeurs voor Cosmobilis: de eerste keer dat het concern in België winkelt en de eerste keer dat het Mercedes-Benz vestigingen buiten de eigen landsgrenzen verwerft.

“We zijn bijzonder verheugd dat we onze intrede doen op de Belgische markt met Mercedes-Benz, een van onze belangrijkste partners, die ons opnieuw zijn vertrouwen schenkt. Deze komst op een nieuwe markt en in een Europese hoofdstad is voor ons een cruciale stap in de continuïteit van onze ambities voor de ontwikkeling van de autobusiness op internationaal niveau”, verklaart Carlos Gomes, Managing Director van Cosmobilis, het moederbedrijf van Bymycar.

Behalve in Frankrijk is de groep ook aanwezig in Zwitserland en sinds kort ook in Italië en Spanje. De internationale activiteiten moeten op termijn een omzet van ongeveer een miljard euro vertegenwoordigen, dat wil zeggen 20% van de activiteiten van Cosmobilis. De doelstelling lijkt te zijn vastgesteld op 5 miljard binnen vier jaar.

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending