Volvo Cars en Plugsurfing bieden over heel Europa oplaaddiensten aan

Europese bestuurders van volledig elektrische Volvo Recharge-modellen zullen binnenkort gemakkelijk toegang hebben tot meer dan 200.000 laadpunten. Het bedrijf heeft immers oplaadfirma Plugsurfing uitgekozen als partner, waardoor het nu mogelijk is om probleemloos lange afstanden over het hele continent af te leggen.

Dankzij de samenwerking met Plugsurfing, een van de grootste en snelst groeiende serviceproviders voor oplaadnetwerken in Europa, kunnen bestuurders gemakkelijk hun elektrische Volvo opladen, ongeacht waar op het continent ze zich bevinden. Bovendien maakt het talloze nationale abonnementen overbodig.

Een account bij Plugsurfing, dat inbegrepen is bij elk volledig elektrisch Volvo Recharge-model in Europa, biedt toegang tot uitgebreide lokale laadnetwerken in Europa. Zo kunnen bestuurders naadloos de grenzen oversteken in hun elektrische wagen. Het Plugsurfing-platform biedt ook mogelijkheden voor andere nieuwe en interessante oplaadgerelateerde diensten, die misschien later toegevoegd zullen worden.

Zonder abonnementsformule

Klanten zullen hun wagen met een contactloze laadkaart of smartphone-app kunnen opladen, en dat aan meer dan 200.000 Plugsurfing-laadpunten in 38 Europese landen. Alle oplaadbeurten en betalingen worden maandelijks verwerkt, zonder dat de klanten van Plugsurfing vasthangen aan een abonnement.

“De Plugsurfing-dienstverlening zal in al je oplaad- en rijbehoeften voorzien: het dagelijkse pendelen, opladen op locatie en langeafstandsreizen”, aldus Björn Annwall, hoofd van EMEA bij Volvo Cars. “Die zorgeloosheid maakt het rijden met een elektrische Volvo nog aangenamer en gemakkelijker.”

Via de Plugsurfing-app of het op Android gebaseerde infotainmentsysteem kunnen Volvogebruikers laadpunten filteren op locatie, beschikbaarheid en laadsnelheid. De app toont ook de prijsinformatie voor elk laadpunt, wat het proces makkelijk en transparant maakt.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!