Wim Rommel (Mercedes-Benz) komt aan het hoofd van Lexus Belux

Wim Rommel LexusWim Rommel (46) neemt eind mei afscheid van Mercedes-Benz Belux. Hij wordt de nieuwe manager bij Lexus in België en in het Groothertogdom Luxemburg. “Ik ben enorm blij en enthousiast om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen”, zegt Wim Rommel. “Lexus is een premiummerk met een groot groeipotentieel. In samenwerking met de verschillende teams, zal ik er alles aan doen om dit voordeel maximaal uit te spelen in de toekomst. Lexus draait al meer dan 25 jaar mee en heeft een stevige reputatie op het vlak van hybride technologie. Ik ben ervan overtuigd dat dit de technologie van de toekomst is. Het prijsverschil tussen diesel en benzine wordt almaar kleiner en benzinewagens zijn aan een opmars begonnen binnen de car policy van een toenemend aantal bedrijven. Dit laat zich vooral voelen in Vlaanderen, dat recent nog een groene BIV heeft ingevoerd. Lexus heeft dus alle troeven in handen om aan marktaandeel te winnen.”

Wim Rommel was tijdens de laatste 17 jaar van zijn carrière bij Mercedes-Benz aan de slag. “Tijdens mijn verblijf bij Mercedes-Benz en smart heb ik mij geen moment verveeld. Ik kijk met trots terug op het geleverde werk. Samen het volledige team hebben we de bescheiden fleetafdeling uitgebouwd tot een gevestigde marktwaarde. We kregen van de directie alle vrijheid om deze afdeling te ontwikkelen. Vier jaar geleden kwam de leiding in handen van Gauthier Helleputte.” Het was rond dit tijdstip dat Wim Rommel werd uitgeroepen tot FLEET Manager of the Year. Kort daarna ging hij voor een andere uitdaging binnen Mercedes-Benz, met name de functie van Sales Manager Trucks. “Ik kwam op die manier in contact met een totaal nieuw en zeer technisch beroep. Het was allesbehalve een wandeling in het park, maar wel zeer verrijkend, onder meer omdat ik bepaalde onderhandelingstechnieken onder de knie moest krijgen.”

Wim Rommel is altijd een fervente aanhanger geweest van teamwork. Iets wat hem ongetwijfeld zal bijblijven: “Ik wil al mijn collega’s bij Mercedes-Benz bedanken voor de schitterende samenwerking en jarenlange verstandhouding. Het was een plezier om samen met hen bepaalde projecten te realiseren. Ik ben er zeker van dat ik op termijn ook bij Lexus door sterke teams zal omringd worden. Een sterke ploeg is absoluut noodzakelijk om resultaten te boeken. Alleen red je het niet”.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!