BMW Centrauto: concessiehouder wordt mobility provider

Centrauto-web

“Die nummer 1 plaats zien we als een beloning van onze visie en investeringen … maar we willen verder gaan”, steekt Alex Geurts van wal. Hij ziet de rol van Centrauto evolueren naar die van heus mobiliteitscentrum.

Alex Geurts: “Wat zijn momenteel de twee belangrijke maatschappelijke issues? Veiligheid en mobiliteit. Niet onze zaak als autodealer? Wij vinden van wel. Daarom bieden wij bijvoorbeeld een rijopleiding aan in samenwerking met een rijschool. In de eerste plaats om jonge chauffeurs aan een rijbewijs te helpen maar ook om ze veiliger en zuiniger te leren rijden.”

In diezelfde filosofie biedt Centrauto ook mobiliteitsdiensten aan. Bijvoorbeeld korte termijn verhuur voor de klant met een elektrische wagen die een ander type voertuig nodig heeft om op vakantie te gaan. Centrauto heeft ook zijn eigen VIP shuttleservice: CenShuttle. Zo is het perfect mogelijk om je auto achter te laten bij Centrauto en je vervolgens naar de luchthaven in Zaventem te laten rijden. Ondertussen wordt je auto gereinigd of kunnen zelfs kleine carrosserieherstellingen uitgevoerd worden. Ook andere vormen van mobiliteit worden aangeboden. Zo staan er gratis elektrische plooifietsen ter beschikking die klanten kunnen gebruiken terwijl hun auto een onderhoud krijgt. Maar het summum van alternatieve mobiliteit  – en dat is toch du jamais vu bij een autodealer – is CenHeli, een helikopterservice.

“Dat klinkt natuurlijk behoorlijk spectaculair”, zegt Alex Geurts. Maar als je er goed over nadenkt, is dat idee niet zo gek. We werken met democratische prijzen en sommige klanten hebben geen tijd om drie uur in de file te staan als ze ergens op een half uur geraken met een helikopter. In steeds meer gevallen is het niet meer van ergens te laat komen maar is er een verkeersinfarct en geraak je er helemaal niet meer. Dan bieden wij een oplossing.”

Centrauto-17-web

Altruïsme of clever business?

Centrauto vraagt voor al deze diensten wel een vergoeding maar volgens Alex Geurts is het niet echt de bedoeling om er geld mee te verdienen. Dat klinkt iets te altruïstisch voor een succesvol bedrijfsleider als Alex Geurts. Er is vast wel een “hidden agenda”?

Philippe van der Brempt: “Er is geen hidden agenda. Dit is volgens ons de nieuwe manier van klantenbinding. Je biedt extra diensten aan en ondertussen komen de mensen – ook potentiële klanten – naar je concessie. Je geeft ze de BMW-beleving, ze maken kennis met je producten.

Alex Geurts: “In de sector van de autodistributie zie je een pendelbeweging. Eerst lag de focus volledig op service, vervolgens werd er met kortingen op de prijs gefocust. Ik denk dat de slinger nu terug richting service gaat. Er zijn de afgelopen jaren concessies verdwenen omdat ze niet voldoende rendement haalden. Het is niet aan mij om te oordelen over het hoe en waarom maar ik weet wel dat we bij Centrauto een visie hebben die er ook in de toekomst voor zal zorgen dat we het goed doen.”

 

 

#Fleet Dealers #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BMW Louyet Brussels 1140 Evere
J-M Martin Woluwe 1150 Brussel
BMW Louyet Waver 1301 Wavre
BMW Louyet Waterloo 1410 Waterloo
BMW Louyet Sint-Pieters-Leeuw 1600 Sint-Pieters-Leeuw
J-M Martin Drogenbos 1620 Drogenbos
Van den Broeck Automotive Group 1700 Dilbeek
Tanghe 1820 Melsbroek
Jorssen Noord 2170 Merksem
Patrick Smets 2500 Lier
Jorssen Zuid 2630 Aartselaar
Juma Mechelen 2800 Mechelen
Juma Leuven 3020 Herent
BMW Louyet Overijse 3090 Overijse
BMW Louyet Sambreville 5060 Sambreville
BMW Louyet Charleroi 6000 Charleroi
BMW Louyet Mons 7033 Mons-Cuesmes
BMW Louyet La Louvière 7100 La
Cocquyt 8200 Brugge
De Schepper 9100 Sint-Niklaas
De Mey 9990 Maldegem
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine