#FMOTY19 | Tom Van Assche (BMW – MINI): “Een verhoging van de factuur vermijden”

In juni nam Tom Van Assche de functie van Corporate Sales Manager over van Chris Van Raemdonck, in volle WLTP-transitie dus. “WLTP heeft inderdaad zijn effect gehad, maar de klanten hebben onze aanpak geapprecieerd.”

Wat was de impact van WLTP/NEDC 2.0 op uw merken op het vlak van CO2?

BMW en MINI waren de eerste merken die volledige transparantie hebben geboden. Daarbij zijn gemiddeld onze waarden met 5 gram gestegen. Dat heeft voor een concurrentieel nadeel gezorgd in het begin van het jaar, maar onze modellen waren tijdig gehomologeerd, we hebben geen leveringsstop gekend en we hebben geen stockacties moeten doen. Kortom: onze belangrijkste modellen zijn weer best in class en we zijn zowel in de fleet als in de markt nummer 1.

En qua verkoop?

WLTP heeft inderdaad zijn effect gehad, maar we hebben er alles aan gedaan om onze klanten transparantie te bieden. En als we vandaag naar onze resultaten kijken, kunnen we alleen maar concluderen dat zij dat appreciëren.

Mogen we dromen van een wereld met alleen maar elektrische auto’s?

We werken al enkele jaren aan zero emission mobility. Wij gaan ook verder investeren in elektrische wagens. Tegen 2025 gaan we 25 geëlektrifieerde wagens lanceren, maar we kijken ook naar waterstof. Tegelijk weten we dat die zaken niet de meest passende aandrijfvormen voor iedereen zijn, vandaar dat we ook blijven investeren in de meest efficiënte vormen van diesel- en benzinemotoren.

Moet de automobielconstructeur absoluut een mobility provider worden?

De realiteit is vandaag dat BMW Group al geruime tijd een mobility provider is. We bieden al enige tijd het car sharing platform DriveNow aan in België, net als laadpassen voor elektrische voertuigen. Tot slot willen we via ons concept van Mobility Shifters onze fleetpartners helpen in de zoektocht naar de ideale oplossing voor hun mobiliteitsvraagstukken. Die partners willen we ook de toegang bieden om hun vloot fiscaal te monitoren ten aanzien van 2020.

Is het wenselijk om vanaf 2021 de NEDC 2.0 waarden aan te houden of toch beter de WLTP-waarden? Waarom?

Wat er ook moge komen, wij hopen dat onze overheid met een eenduidige aanpak gaat komen om te voorkomen dat we, zoals bij sommige merken, met een deel oude stock overblijven. Wij willen graag de andere merken motiveren om voor de meest ecologische keuze te maken. Al wil ik daar wel een kleine kanttekening bij maken: we willen ten allen tijden een verhoging van de factuur vermijden.

Wat is het belangrijkste fleetmodel in uw gamma?

BMW 3 Reeks

Bij BMW stellen we op het volgende salon de nieuwe 3 Reeks voor, een model met performante motoren, gunstige CO2-waarden en de meest complete mobiliteitsoplossingen. Vooral het nieuwe chassis zal hem opnieuw de best rijdende berline uit de middenklasse maken.

Bij MINI is het vooral de Countryman, met name de hybride versie, die het meeste aantrek geniet. Die kaart zullen we volgend jaar nog wat nadrukkelijker trekken.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!