Tom Van Assche (BMW/MINI): “Rijplezier blijft dé toekomst voor BMW”

Voor BMW blijven de speerpunten ook in 2020 het rijplezier en de keuzemogelijkheden. Fleet Manager Tom Van Assche maakt zich dan ook sterk dat ze met deze formule stevig in hun schoenen staan voor de toekomst, die gezien de nieuwe fiscaliteit ongetwijfeld groener getint zal zijn.

Wat zal volgens u de impact van de nieuwe fiscaliteit van 2020 zijn op de fleetmarkt?

De invloed van de nieuwe fiscaliteit zal ervoor zorgen dat grote vloten nog meer gaan kiezen voor energiezuinige wagens, wat uiteraard de bedoeling is van deze maatregel. Vanuit onze kant zullen we daarop anticiperen door een offensief te voeren in plug-in hybride met meer dan 10 plug-in hybrides die allemaal real hybrid zijn.

Bent u eerder Fleet Manager of Mobility Manager?

Ik voel me beide. Ik ben Fleet Manager omdat het mijn taak is om onze wagens te promoten bij de corporate klant. Langs de andere kant doen we er met ons mobility shifters programma alles aan om de klant te begeleiden in alle noden rond mobiliteit. Dat gaat van het aanbieden van last mile solutions, de fiets of step, tot het advies rond laadinfrastructuur.

Particulieren keren diesel de rug toe. Hoe zit dat bij de vloten?

Diesel blijft absoluut een pijler voor de fleetmarkt. 2018 was het jaar van de dieselbashing. Je voelt nu wel dat er iets meer nuance is in het verhaal.

Momenteel ligt het aandeel bij ons voor diesel nog steeds rond de 50 procent. Bij BMW zullen we altijd blijven inzetten op the power of choice. In de toekomst zullen we daarom zowel diesel, benzine, plug-in hybride, full electric als waterstof aanbieden.

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Momenteel rij ik met een BMW 5 Reeks, een 530e plug-in hybride en mijn volgende zal een MINI Clubman zijn. Ik heb de geweldige luxe om te kunnen kiezen tussen twee fantastische merken.

Autonome wagens: een goed idee of het einde van het rijplezier?

Autonome wagens zijn zeker een goed idee. Ze zullen ons toelaten om de pieken in het Belgisch verkeer op te vangen door ons de mogelijkheid te bieden om de verloren tijd in de files in te halen. Vanuit BMW-zijde zullen we onze autonome wagens echter steeds blijven aanbieden met een stuurwiel. We gaan er immers vanuit dat rijplezier dé toekomst blijft voor BMW. 

Stem hier voor uw favoriete fleetmanager(s)!